TV Idee

Hoi John, met Jan… Jan… Nicolas… Jan Nicolas… Hoe zo, “dat zegt me niets”? Jantje, Janneman, uit Spanje… Kom op de Mol, je bent dan wel blond, maar dat wil niet zeggen dat je achterlijk bent, of wel? Wat ik wil? Nou, ik heb een programmavoorstel… Niet bij jou zijn? Zeg vriend, nu ik eindelijk voorbij die verschrikkelijke bitch van een assistente van je ben ga ik me niet weer laten afschepen hè. Luister John, of mag ik Johnny zeggen? Liever meneer de Mol… juist, meneer krijgt ineens kapsones. Maar wat u wilt ‘meneer de Mol’. Luister, ik heb een heel leuk programma idee. Doorpraten? Ja, wil ik wel, maar dan moet jij, ik bedoel u, er niet steeds doorheen wauwelen… eh, praten.

Mijn idee dus, ik ga op televisie op zoek naar een vrouw. Dan laten we de meest lelijke vrouwen komen die zich eerst voor moeten stellen aan drie van mijn beste vrienden. Nou ja, ik heb er maar één, die andere twee moet je maar figuranten voor nemen, Weet toch geen mens. Ja, ja, ik kom zo ‘to the point’ meneertje. Die lelijke vrouwen zeggen dan dus dat ze met mij willen trouwen omdat ik zo leuk ben en zo. Dan kiezen die zogenaamde vrienden van mij er elke week drie uit en daar ga ik dan eerst thuis kijken. En dan is het helemaal hilarisch als ik dan in hun huis rondsnuffel, zonder dat zij er bij zijn natuurlijk, en dat ik dan in een la bij de één zweepjes vind en bij de andere een dikke dildo. Dat is een kunstpenis. Ja, nep. Wat dacht je dan, dat ze die afhakken of zo? Maar goed, ik ga dan met die vrouwen daten op de meest belachelijke plekken en kijk bij elke date af en toe in de camera alsof ik mijn broek net heb volgescheten. Aan het einde kies ik dan één van die dames en na een paar weken gaan die vrouwtjes dan strijden om mijn hand. Mijn hand John… dat ze met mij gaan trouwen. Ja, met mij ja… Ja, ik ben al getrouwd. Nou en? Hoezo “dat is raar als een getrouwde man gaat trouwen”? This is TV man!

Goed, zij gaan dus de strijd aan en ik kies dan drie vrouwen uit die mee mogen naar een droomlocatie voor het huwelijk. Zuid Afrika zou leuk zijn, want dat staat al een tijdje op mijn bucketlist… Bucketlist… Ja, kom op zeg, Google het maar even. Google… Maar goed, dan wordt het pas echt hilarisch, want op het vliegveld stuur ik dan één van die vrouwtjes naar huis. Nee, die mag dan niet mee, hahaha. Lachen hè? Niet? Nou ja. Die gaat dus weg en dan blijven er twee over. Daar ga ik nog wat mee op excursie en zo, kusje hier, kusje daar en dan is het moment daar dat ik moet kiezen. Maar ik kies dan niet, want oh, oh, oh, wat is dat kiezen moeilijk… Maar niet heus. Dat kiezen doe ik dan een week later. Zie je de opbouw van de kijkcijfers al, John? Niet? Nog maar een keer kijken dan. De laatste aflevering komen al mijn vrienden en familieleden over. Nee, John, dat kost geen vermogen, want zoveel zijn dat er niet. Ik denk dat je aan een sportvliegtuigje genoeg hebt voor het transport. De rest pak je gewoon wat locals… Locals… Mensen die daar al wonen. Hebben die ook een keer een leuke dag.

En dan, na de laatste reclame, dan kies ik, dan kies ik… niemand, hahaha. Hoe vind je die? Ik kies gewoon niemand, hahaha. En ondertussen heeft half Nederland acht weken lang niet kunnen slapen van de spanning en vul jij lekker je zakken met de reclame inkomsten. Ik neem genoegen met een bescheiden percentage en iets minder bescheiden vergoeding voor de noodzakelijke reis- en verblijfskosten, hahaha.

Nou, is dat een goed idee, of is dat een goed idee? Slecht idee? Daar gaat niemand intrappen? Nou, als jij het zegt, John. Verzin ik wel wat anders. Oh… niet meer bellen… ok… dag John…

Jan Nicolas