augustus 13 2021

TV Idee

Hé John, met Jan… Jan… Nicolas… Jan Nicolas… Wat nou, ‘dat zegt me niets’? Jantje, uit Spanje… Janneman… Kom op de Mol, je bent dan wel blond, maar dat wil niet zeggen dat je achterlijk bent, of wel? Wat ik wil? Nou, ik heb een programmavoorstel… Niet bij jou zijn? Zeg vriend, nu ik eindelijk voorbij die verschrikkelijke bitch van een assistente van je ben ga ik me niet weer laten afschepen hè. Luister John, of mag ik Johnny zeggen? Liever meneer de Mol… Juist, meneer krijgt ineens kapsones. Maar wat u wilt ‘meneer de Mol’. Luister, ik heb een heel leuk programma idee. Doorpraten? Ja, wil ik wel, maar dan moet jij, ik bedoel u, er niet steeds doorheen wauwelen… eh, praten.

Mijn idee dus, ik ga op televisie op zoek naar een vrouw. Dan laten we de meest lelijke vrouwen komen die zich eerst voor moeten stellen aan drie van mijn beste vrienden. Nou ja, ik heb er maar één, die andere twee moet je maar figuranten voor nemen, Weet toch geen mens. Ja, ja, ik kom zo ‘to the point’, meneertje. Die lelijke wijven zeggen dan dus dat ze met mij willen trouwen omdat ik zo leuk ben en zo. Dan kiezen die zogenaamde vrienden van mij er elke week drie uit en daar ga ik dan eerst thuis kijken. En dan is het helemaal hilarisch als ik dan in hun huis rondsnuffel, zonder dat zij er bij zijn natuurlijk, en dat ik dan in een la bij de één zweepjes vindt en bij een andere een dikke dildo. Dat is een kunstpenis. Ja, nep. Wat dacht je dan, dat ze die afhakken, of zo? Maar goed, ik ga dan met die vrouwen daten op de meest belachelijke plekken en kijk bij elke date af en toe in de camera alsof ik mijn broek net heb volgescheten. Aan het einde kies ik dan één van die chicks en na een paar weken gaan die meiden dan strijden om mijn hand. Mijn hand, John… Dat ze met mij gaan trouwen. Ja, met mij, ja… Dat wil geen hond? Nee, jij trekt volle zalen. En dan, ik ben al meer dan 25 jaar getrouwd, dus dat zal allemaal wel meevallen, denk je ook niet? Hoezo, ‘dat is raar als een getrouwde man gaat trouwen’? This is TV, man!

Goed, zij gaan dus de strijd aan en ik kies dan drie vrouwen uit die mee mogen naar een droomlocatie voor het huwelijk. Zuid-Afrika hoeft van mij niet, want daar hebben ze het op dit moment niet zo op ‘blankes’, maar de Malediven is wat mij betreft een prima trouwlocatie, hoewel Jamaica ook niet verkeerd is. En dan John, dan wordt het echt hilarisch, want op het vliegveld stuur ik dan één van die meiden naar huis. Nee, die mag dan niet mee, hahaha. Lachen, hè? Niet? Dat is zielig? Nou en? Die gaat dus weg en dan blijven er twee over. Daar ga ik nog wat mee op excursie en zo, kusje hier, kusje daar en dan is het moment daar dat ik moet kiezen. Maar ik kies dan niet, want oh, oh, oh, wat is dat kiezen moeilijk. Maar niet heus. Dat kiezen doe ik dan een week later. Zie je de opbouw van de kijkcijfers al, John? Mooi. De laatste aflevering komen al mijn vrienden en familieleden over. Nee, dat hoeft niet veel te kosten, want zoveel zijn dat er niet. Ik denk dat je aan een sportvliegtuigje genoeg hebt voor het transport. De rest pak je gewoon wat locals. Hebben die ook een keer een leuke dag.

En dan, na de laatste reclame, kies ik, dan kies ik… niemand, hahaha. Hoe vind je die? Ik kies gewoon niemand, hahaha. En ondertussen heeft half Nederland acht weken lang niet kunnen slapen van de spanning en vul jij lekker je zakken met de reclame-inkomsten. Ik neem genoegen met een bescheiden percentage en vergoeding van de reis- en verblijfskosten. Nou, is dat een goed idee, of is dat een goed idee? Slecht idee? Dat heeft Gordon al een keer gedaan? Met mannen? En dat werd toen ook twee keer niks? Nou, als jij het zegt, John. Verzin ik wel wat anders. Oh… niet meer bellen… oké… dag, John…

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 13 augustus 2021 by Jan Nicolas in category "Columns