december 14 2020

Seks voor de Buch

“Of ik misschien interesse heb in het schrijven van korte, erotische verhalen”, vraagt de dame aan de andere kant van de lijn, terwijl ik net een slokje van mijn cupjeskoffie neem. Als je mij flink wilt laten hoesten, moet je dergelijke vragen stellen juist op het moment dat de warme, op basis van water en gedroogde, gebrande pitten van de koffieplant gemaakte drank der Goden, mijn keelgat in wil glijden.

Na enige uitleg over het hoe & wat en nadat de reeds door mij ingeslikte koffie zijn uitweg heeft gevonden door mijn neusgaten, antwoord ik met een enigszins hese stem waar Katja Schuurman een flink puntje aan kan zuigen, dat ik haar verzoek even moet laten bezinken, daar ik in de regel slechts serieuze zaken uit mijn pen, dan wel toetsenbord laat komen.

Ik noteer haar gegevens onder de belofte dat ik echt binnen enkele dagen iets van mij zal laten horen, loop naar de keuken om wat koffievlekken van mijn lievelingstrui te deppen en sla aan het denken. En echt, mij vragen na te denken terwijl ik mijn dagelijkse cafeïnebehoefte nog niet voldoende heb kunnen bevredigen, is voor mij net zo pijnlijk als een manke vragen een marathon te lopen. Het lukt misschien wel, maar het ziet er niet uit. Net als mijn gezicht op dit moment. Kijk, het is niet dat ik preuts ben of zo. Integendeel. Ik ben nog van de generatie die zonder enige schaamte op zijn werk toegaf naar de ‘Pin-upclub’ te hebben gekeken. Of ‘Seks voor de Buch’. Inmiddels zijn dergelijk in de basis onschuldige programma’s alleen nog op het ‘Dark Web’ te bewonderen. En dan nog heel stiekem, want anders loop je het risico om voor vieze oude vent te worden uitgemaakt.

Maar toch, als mijn hersenen warm beginnen te lopen vind ik het idee op zich best amusant. Alleen zit ik een beetje met dat ‘erotische’. Ik vraag me af wat ik mij daar precies bij moet voorstellen. Misschien gewoon porno, maar dan met alle kleren nog aan of zoiets. Ik neem mezelf voor om mij daar de aankomende tijd meer in te verdiepen en daarna mijn beslissing te nemen. Het ideale excuus dat hiermee gecreëerd wordt om te pas en te onpas naar naakte tv te kijken ontgaat mij zeker niet. Nu nog mijn vrouw zien te overtuigen dat het toch echt om werk gaat.

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 14 december 2020 by Jan Nicolas in category "Columns