april 5 2019

Kiloknaller

Inmiddels ben ik 43 kilo afgevallen en dat door mijzelf aan te leren om minimaal zes keer per dag een maaltijd ter grootte van een flinke walnoot tot mij te nemen. En daar waar ik in de eerste paar weken echt overal voedsel zag, merk ik nu dat voedsel mij eigenlijk niets meer doet. Sterker nog, de gedachte aan voedsel maakt mij soms zelfs een beetje onpasselijk.

Ik heb nog wel elke twee uur een soort van honger, maar na een paar happen van een yoghurtje of wat slokken thee verdwijnt het honger gevoel als sneeuw voor de zon. Ik krijg werkelijk na een paar happen geen kruimel meer naar binnen. Alsof mijn maag de deur hermetisch afsluit. En nee, ik ben geen aanstaande anorexia patiënt, maar doe slechts het enige mogelijke om mijn leven terug te krijgen. Als ik wil afvallen moet ik nu eenmaal minder eten en meer bewegen. En een simpel dieet helpt daarbij geen moer. Dus ben ik voor drastisch gegaan.

Ik slik natuurlijk wel heel braaf de nodige vitaminepillen en allerlei andere dingetjes die zorgen dat ik alle noodzakelijke stoffen gewoon binnenkrijg. Ook ben ik meer fruit gaan eten, hoewel ik het zonde blijf vinden om steeds een halve banaan weg te mikken, zuiver en alleen omdat ik na een halve banaan echt compleet vol zit. En dan koop ik nog wel de allerkleinste banaantjes.

Uit eten gaan is met mij op dit moment ook niet echt gezellig, want ik eet twee frietjes, een vierkante centimeter vlees en spoel het weg met wat slokjes vruchtensap. En dan zit het baasje propvol en rest het aandachtig toeschouwen hoe de rest van het gezelschap het zich allemaal goed laat smaken en ik me bijna niet meer kan voorstellen dat ook ik in een recent verleden mezelf overvol zat te proppen.

Eigenlijk moet ik ook nieuwe kleren gaan kopen, omdat mijn broeken nu alleen nog maar blijven hangen door de goed verborgen bretels. Mijn angst is dan ook dat ik in een vol winkelcentrum ineens met een geknapte bretel kom te zitten en mijn aanstaande lichaam van een jonge God zich voortijdig publiekelijk maakt.

Maar goed, ik ben er nog lang niet, maar zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Op naar de 50 verloren kilo’s.

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 5 april 2019 by Jan Nicolas in category "Columns