maart 13 2019

Is dit nu later?

Is dit nu later? Het later van als ik groot ben, dat ik uit mijn herinnering ken, de droomwereld vol met het onbekende, dat mijn geheugen niet als zodanig herkende. Elke dag weer een nieuwe last, steeds minder houvast. Elke dag vechten, tegen kilo’s voor wat lucht, eindeloos mijn rug rechten, in mijn eigen ik gevlucht.

Is dit wat ik vroeger van het leven dacht, wat ik van later had verwacht? Met dagen die het soms moeilijk maken te leven, dagen dat ik teveel van mezelf heb gegeven. Momenten van stil verdriet, terwijl een ander slechts een lach ziet, momenten van interne pijn, het wel willen maar niet kunnen, het even niet zijn, mezelf ondertussen zoveel meer gunnen.

Is dit wat ik van later verwachtte, wat ik droomde terwijl mijn lippen lachten? Mezelf zoeken in het donker, maar het licht niet kunnen vinden, bang om me aan nieuwe doelen te moeten binden, zoeken naar minuscuul geflonker. Het later van mijn kind zijn, uit mijn onbezorgde jeugd, waar ik me toen op heb verheugd, wat op mij overkwam als superfijn. Is dit nu later?

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 13 maart 2019 by Jan Nicolas in category "Gedichten