oktober 9 2018

Ik weet wat het is

Ik weet wat het is om in een relatie te zijn, en er niet te zijn, de afwezigheid te voelen van aanraking, van onvoorwaardelijke liefde, vriendschap, van een maatje, een kameraadje, om op termijn slechts de aanwezigheid te voelen van pijn.

Ik weet wat het is om in een vacuüm te zwerven, het lijmen van onnodige scherven, waar geen van beide het meer iets kan schelen, geen dromen meer te delen, waar geen van beide meer dingen samen doet, je hart slechts bloed. Ik weet wat het is als je niet langer krijgt maar pakt, niet langer geeft maar houdt, alle gevoelens geknakt, geen warmte meer, kil, koud.

Ik weet wat het is als je niet langer samen, maar slechts meeloopt, hoe je hart leegloopt, beide stil vereenzamen, op weg naar een finale vol drama, waarin je wegloopt, je verdriet achterna. Ik weet wat het is, dat gevoel van verloren, er niet meer bij horen, nachten woelen, alleen zijn, niets meer voelen, slechts pijn. Ik weet wat het is, hoe het is, het gevoel van gemis, ik weet als geen ander hoe het is.

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 9 oktober 2018 by Jan Nicolas in category "Gedichten