Jan Nicolas (Amsterdam, 1965), is een Nederlands schrijver en columnist. Met diverse publicaties van columns en korte verhalen in verschillende media, heeft Jan in korte tijd naam gemaakt als een schrijver van makkelijk te lezen verhalen, waarin realiteit, fictie, humor en verdriet elkaar in rap tempo afwisselen.

Debuut
In december 2018 debuteerde hij als auteur met de in eigen beheer uitgegeven verhalenbundel ‘Pittig’, waarin hij middels korte verhalen zijn licht laat schijnen over actuele gebeurtenissen en op zijn eigen unieke wijze de hilariteit van het dagelijks leven aantoont. Met de literaire thriller ‘De koningsdochter’ maakt hij een succesvolle debuut als schrijver van thrillers, waarbij het bijna zeker is dat dit debuut een begin is van een permanente stroom literaire thrillers, van een schrijver die onverwachte gedragingen weet te combineren met dagelijkse gewoonten en, als het even kan, een verrassende ontknoping.

Jan Nicolas
Pittig
Met zijn boek ‘Pittig’, waarin hij op zijn eigen unieke wijze in, zoals hij dat zelf noemt, ‘schijfseltjes’, de hilariteit van het dagelijks leven aantoont, laat schrijver Jan Nicolas weer eens blijken de meester van het korte verhaal te zijn.
€22,50 Paperback

Biografie
Jan Nicolas wordt op 15 juni 1965 als Jan Nicolas Beekvelt geboren in Amsterdam maar groeide op in het Brabantse Bergen op Zoom. In 2000 emigreert hij naar Spanje, waar hij eerst in het Catalaanse Blanes gaat wonen, maar later verhuisd naar de Costa Blanca. In Spanje start hij in 2000 met het schrijven van spraakmakende columns en gedichten voor diverse media, waar onder het in Spanje uitgebrachte Nederlandstalig magazine Viva! Magazine. In 2010 wordt hij uitgenodigd om periodiek columns te schrijven voor Metronieuws.nl. In 2018 besluit hij zijn columns en korte verhalen te bundelen en deze uit te geven onder de titel ‘Pittig’.