juni 7 2020

Dom volk

Dat een man vermoord wordt door een politieagent, in welk land dan ook, is natuurlijk te zot voor woorden. En dan maakt het geen fuck uit of die man wit, rood, groen, geel of zwart is. Sterker nog, als je van mening bent dat we in eerste instantie allemaal mensen zijn en allemaal gelijk, is de nadruk leggen op iemands huidskleur ook een vorm van discriminatie.

De man is vermoord, dat is uit sectie gebleken en daarmee een feit. Dat is heel erg, in eerste instantie voor hem, maar zeker ook voor de nabestaanden. Is hij vermoord omdat hij een andere huidskleur heeft? Misschien wel, misschien niet. Dat weet alleen de dader. Is dat belangrijk te weten? Natuurlijk. Want om iemand te vermoorden puur en alleen omdat hij toevallig een andere stamboom heeft is compleet geschift. Wat echter bijna net zo erg is als iemand vermoorden, is iemand indirect vermoorden. Want zo zie ik al die randdebielen die onder het mom van ‘kijk ons eens meeleven met de wereld’ op een volgepropte Dam zijn gaan staan en die stommiteit nog eens dunnetjes over willen doen in Rotterdam en Den Haag. Ik zie hen stuk voor stuk als indirecte moordenaars met het IQ van een bezopen garnaal. Hoewel dat misschien een belediging is voor de desbetreffende garnaal.

Als je bewust in die mensenmenigte bent gaan staan ben je in mijn ogen net zo bewust bezig om de mensenlevens van anderen in gevaar te brengen en snap je werkelijk geen bal van wat er de afgelopen maanden is gebeurt in de wereld. Dan zou het je sieren als je een maand je domme hoofd niet buiten de deur steekt en niet gaat klagen als je over een week of twee op de IC ligt, happend naar adem als een vis op het droge. Dan accepteer je de consequenties. En nu zal ik wel weer van alles naar mijn kop geslingerd krijgen, dat ik er zelf niets van snap, dat ik racistisch ben, dat ik mezelf eens in ‘hun’ positie moet plaatsen.

Ach, dergelijke opmerkingen komen in de regel van personen die mij totaal niet kennen, totaal niet weten hoe ik in het leven sta, dus men doet maar. Ik heb mijn mening nog nooit onder stoelen of banken gestoken en dat doe ik nu ook niet. Juist nu niet.

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 7 juni 2020 by Jan Nicolas in category "Columns