februari 5 2020

Condoomperikelen

Mijn eerste keer. Ik was een jaar of veertien denk ik. Of misschien was ik in mijn huidige herinnering jonger dan dat ik destijds daadwerkelijk was. In ieder geval had ik destijds al vier maanden ‘zwaar verkering’ dus werd het, in onze ogen, tijd om ‘het’ maar eens te gaan doen. Omdat haar ouders een spontane hartverzakking gekregen zouden hebben bij de vraag om welk voorbehoedsmiddel dan ook, besloten we dat we een condoom zouden gebruiken. En ik mocht er om.

Ik besloot naar de plaatselijke drogist te gaan. Bij binnenkomst zag ik meteen al drie bekenden van mijn moeder staan. En omdat ik geen trek had om de eerste tien jaar een lollig onderwerp op verjaardagen te zijn, bestudeerde ik vol aandacht een folder over incontinentie bij oudere dames. Nadat alle vrouwen waren vertrokken liep ik naar de balie waar die dag de ietwat mollige dochter van de erg saaie drogist achter stond. Ze was al zeker twintig, dus in mijn nog jeugdige ogen bijna bejaard. Van vrienden had echter ik gehoord dat ze zo geil was als boter. Hoewel ik altijd stoer mee deed, wist ik toen nog niet wat ze daar nou precies mee bedoelde. Wel keek ik na deze verhalen anders naar het Bonakuipje tijdens het ontbijt.

Ik fluisterde verlegen dat ik condooms nodig had. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, pakte ze een doosje van zes. “Weet je wel hoe je een condoom moet gebruiken?” vroeg ze met een geheimzinnige glimlach. Ik schudde mijn knalrode kop heen en weer. Ze pakte een condoom uit het doosje, scheurde de verpakking open en schoof de condoom in één beweging, die ervaring verraadde, over haar dikke duim. “Zo moet je dat doen. Zou je dat ook kunnen?” vroeg ze. Ik haalde mijn schouders op, niet goed wetend wat het juiste antwoord moest zijn. Ze keek me even aan, liep toen naar de deur en draaide die op slot. “Kom mee” zei ze, pakte mijn hand en trok me gehaast mee naar het kamertje achter de zaak. “Kleed je snel uit,” hijgde ze en gaf zelf het goede voorbeeld. Geheel naakt ging ze op de grond liggen met haar stevige benen gespreid. “Doe nu je condoom om, precies zoals je mij hebt zien doen.” Ik deed wat ze vroeg en ging op haar liggen. Achterin de drogisterij, op de vloer van een klein kamertje, werd ik een man.

Toen ik klaar was rolde ik me van haar af. Ze zei; “Dat ging goed hè? Maar je mag het condoom nu wel af doen hoor.” Ik zei niets, maar liet haar vol trots mijn duim zien, waarna ik het condoom rustig van mijn duim haalde.

Jan Nicolas

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021: Jan Nicolas. All rights reserved.

Posted 5 februari 2020 by Jan Nicolas in category "Columns