december 19 2021

Beste Wappies

Beste Wappies,

Nu de wat zwaardere lockdown in jullie koude kikkerlandje inmiddels een feit is en jullie toch even niets beters te doen hebben dan binnen zitten, neem ik de vrijheid om het allemaal nog één keer uit te leggen.

Het covidvaccin zorgt er niet voor dat je niet besmet raakt met het coronavirus. Het zorgt ervoor dat de káns dat je besmet raakt significant kleiner is. Het zorgt er ook niet voor dat je niet ziek wordt. Nee, het zorgt ervoor dat, als je per ongeluk toch besmet raakt, de kans dat je ziek wordt kleiner is. Dusdanig kleiner dat van ziekenhuisopname, of erger, in de meeste gevallen geen sprake is.

En ja, het kan dus zo zijn dat je tweemaal gevaccineerd bent, zelfs een boosterprik hebt gekregen, maar toch besmet raakt, toch ziek wordt, misschien zelfs toch op de intensive care belandt, misschien zelfs komt te overlijden. Maar die kans is vele malen kleiner dan wanneer je totaal niet bent gevaccineerd. En natuurlijk, niemand kan je verplichten om je te laten vaccineren. Dat moet je ook gewoon lekker zelf weten, Nederland is een vrij land ook al beweren jullie soms van niet. Maar hou in dat geval dan wel gewoon je waffel, want ik ben dat achterlijke, nergens op gebaseerde geouwehoer van jullie inmiddels behoorlijk beu aan het worden.

Want die reden dat jullie geen vaccin willen omdat het jullie vrijheid aantast nemen jullie zelf toch niet echt serieus, of wel? En dan dat; “Ik neem geen vaccin, want ik weet niet wat er in zit”. Kom op zeg, dan zou ik ook maar van die frikandellen afblijven in het vervolg. En je dan zeker niet op laten nemen in het ziekenhuis op het moment dat je besmet raakt. Want geloof me, dat infuus waar je dan aangelegd wordt zodra ze je in coma gebracht hebben, zit vol met spul waarvan je in je stoutste Wappiedromen niet gedacht had dat het ooit je lichaam ingespoten zou worden.

Ik wens u prettige lockdowndagen

Jan Nicolas

Category: Columns | LEAVE A COMMENT