Was ik maar een druppel zweet

Was ik maar een druppel zweet, met ziltig vocht omkleed, ontsnapt uit de porie van je huid, als ik besluit, dat de tijd van afdalen daar is. Me stort in het ongewis, van het aangenaam glijden over je lijf, als prettig tijdverdrijf, waar trekkend als een magneet, de diepte op me wacht met al haar onontdekte schatten, voor een druppel zweet niet te bevatten.

Was ik maar een druppel zweet, zodat ik vanaf je nek door het dal van je borsten kan dalen, versierd met knoppen van diep karmozijn, stiekem links en rechts kijkend zonder te dralen, als een vochtige komeet, verder daal over je lichaam zachter dan het zachtste satijn.

Was ik maar een druppel zweet, over jouw lichaam glijdend nat en heet, even rustend in je buikknoop, die mij aanstaart, als een sexy cycloop, ik verder daal naar waar jij je mooiste geheim bewaart.

Was ik maar een druppel zweet, zodat ik bijna achteloos, mezelf kan verstoppen bij je liefdesroos, waar ik een uitzicht weet, mooier dan de tuinen van Babylon. Als ik kijk vanaf jouw venusbalkon, naar jouw perfectie, en jou helemaal zie, is dat slechts voor even, want daar eindigt dan mijn korte leven.

Jan Nicolas