Quick preview ‘De koningsdochter’

Quick preview ‘De koningsdochter’

Een vrouw omschrijven die tot op dit moment alleen nog maar in mijn gedachte leeft. Hoe doe ik dat zodat de lezer haar net zo voor zich ziet als ik haar in mijn gedachte kan zien? Nou, zo dus:

…In de kamer staat een vrouw wier totale schoonheid zijn verwachting honderdmaal overtreft. Het mooiste van alles zijn haar ogen. Ze zijn intens blauw, van een iets donkerdere schakering dan violet, zachter dan duifgrijs en intenser dan lapis lazuli, het typische blauw dat door de oude Egyptenaren al zo bewonderd werd en waar bijzondere krachten aan werden toegeschreven. Haar ogen staan in de buitenste hoeken een beetje schuin omhoog. Ze staan ook wijd uit elkaar en hebben lange, dichte wimpers die met elkaar verstrikt raken als ze ze sluit. Haar voorhoofd is breed en hoog en haar kaaklijn is fijn gebeeldhouwd. Haar lippen zijn vol en licht getuit, en wanneer ze glimlacht is er even een glinstering van haar kleine, uitermate witte tanden te zien. Haar hoofd wordt omlijst door een lange, dikke bos haar dat de kleur heeft van gesponnen goud. Ze draagt het strak achterover, maar er zijn een paar sliertjes aan de spelden ontsnapt, die nu krullen over haar kleine roze oren.

Nu ze niet langer ligt maar staat, valt het hem op dat ze langer is dan hij in eerste instantie dacht. Ze komt bijna tot zijn schouders, maar hij zou haar middel met gemak met twee handen kunnen omvatten. De pofmouwen van haar fluwelen, met biezen versierde jasje laten haar armen onder de ellebogen bloot. Ze zijn welgevormd en licht gespierd, zoals die van een amazone. Haar handen zijn elegant gevormd, haar vingers zijn lang en lopen een beetje taps toe en haar lange nagels zijn parelachtig. Het zijn de handen van een kunstenares. Onder haar lange, wijde rok steken de puntige neuzen van slangenleren rijlaarzen uit. Hij stelt zich voor dat haar door het dure leer omhulde voeten even welgevormd zij als haar handen. Als zijn blik van haar voeten weer omhoog gaat, blijft zijn blik heel kort op haar decolleté hangen, alsof zijn ogen er door een verborgen magneet naartoe worden getrokken. De kleine, stevige borsten die brutaal de stof van haar jasje een beetje naar voren duwen, passen perfect bij haar lichaam…

Meer lezen? Dat kan. ‘De koningsdochter’ komt naar verwachting uit in januari 2019
Titel: De Koningsdochter
ISBN: 9789463184663

RentalPoint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright Jan Nicolas. Alle rechten voorbehouden.