Ik hou ook van jou

Ik hou ook van jou

Beste meneer van der Staaij, verbeter mij als ik uw woorden verdraai, maar volgens u is een LHBT ziek, een achterlijke freak, mogen ze niet hun leven leven zoals ik dat doe, terwijl uw God zegt; “laat in ieder liefde toe”. Maar u vindt hen slecht, onrein, door u bepaald in uw verwrongen brein. Wat doen zij verkeerd, als zij hun liefde geven aan mannen mannen of vrouwen vrouwen, niet anders kunnen wat u dus pikeert, terwijl zij slechts van iemand houden?

Wat is er fout aan liefde tussen twee mensen, dat u hen in uw Nashville-verklaring het ergste toe wilt wensen, waarin staat dat hun liefde is verboden, die de liefde zelfs wil doden. Een verklaring die stelt dat een man hoort bij een vrouw en een vrouw bij een man, maar wat voor hén juist onnatuurlijk is, dus een onmogelijk compromis, wat eenvoudigweg niet kan.

De koningsdochter

Zij plegen geen misdaad, als het u daar om gaat, maar respecteren wel u om wie u bent of wat u wilt zijn, en toch zijn zij volgens u onrein, het bestaan niet eens waard. Als een vrouw liefde voelt voor een vrouw, of een jongen voor een jongen, is uw middeleeuws kenmerk: “U zijt niet welkom in mijn kerk”, terwijl u wél gewoon op straat staat te tongen.

Wat is een LHBT minder in uw ogen, dat zij dit niet mogen, terwijl zij gewoon liefde voelen zoals u, haat voelen zoals u, pijn voelen zoals u? Maar toch zijn zij voor u ronduit slecht, onecht, iets duivels en van het kwaad, voedsel voor uw nergens op gebaseerde haat.

Het zou mooi zijn als u tegen hen zei, “ik kan leven met iemand als jij”, want zij moeten nondedju, tenslotte ook leven met mensen als u. Leef gewoon samen als mensen, met ieder zijn eigen zorgen en ieder zijn eigen wensen, loop hand in hand als man en man of vrouw en vrouw, zodat op een dag u tegen een ieder kunt zeggen: “Ik hou ook van jou”.

Jan Nicolas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright Jan Nicolas. Alle rechten voorbehouden.